søndag den 13. december 2009

Det Personlige Træ







Til Kort og Godt konkurrencen (Se link i højre side) der handler om at skulle få folk til at plante et træ, har Sandra, Mikkel, og jeg (Toivo) udviklet et koncept vi inderligt håber vil blive taget op og ført ud. Det hedder "Det Personlige Træ".

Koncept: Ved fødsel får alle nyfødte plantet et lille træ, deres eget personlige træ som en dåbsgave. Dette træ følger dem gennem livet, og vokser op ligesom de selv gør. Rundt i landet udpeges og anrettes parker til "Det Personlige Træ" som er steder hvor alle har deres eget personlige træ stående. Et fast ståpunkt i livet, og et minde efter livet.




Formål: Forestil dig et Danmark, hvor hver eneste gang der bliver født et menneske, bliver der plantet et Personligt Træ. Danmark vil fremstå som et natur orienteret land, og stå i spidsen for en verden tættere knyttet til naturen og jordens velfærd. Der vil blive plantet et slående antal træer, til optagelse af CO2. Flere grønne arealer med de "Personlige Træer" vil være oplagt i storbyerne. Træet kan fungerer som en fast støttepæl i ens liv, uanset hvor i verden man befinder sig. Som ens "eget sted" hvor man kan tage hen og slappe af. Træet skal være noget personligt for den enkelte borger, noget som man har haft med sig hele livet. Man kan tænke på sit personlige træ som ens eget bidrag til at nædsætte CO2 i luften. Der kan laves en hjemmesidde hvor man registrerer alle der ejer et Personligt Træ, hvor man har mulighed for at se på statistikker for, hvor meget ens træ indtil nu har bidraget til at nedsætte CO2, eller hvor mange m3 ilt træet har udskildt. Information om træets alder, størrelse og hvilken sort man har. Når træet bliver knyttet til en, så begynder naturen at blive noget værd for en, rent personligt. Det begynder at betyde noget. Med det personlige træ kan man føle at man bidrager med noget godt til verdenen, hver eneste dag, selv når man ikke gør noget aktivt.
Udførelse&Ideér: Parker skal oprettes, og udvalgte eksiterende græsarealer og parker skal kunne anvendes til borgernes Personlige Træ. Ens personlige træ skal kunne ligge så tæt på hvor man bor, og det vil ikke være noget problem at rejse væk fra træet. Træet står hvor det har gjort siden man plantet det, og det skal kunne gro uden at skulle passes af borgerne selv. Man vil have rig mulighed for at kunne bo og rejse væk fra sit træ. Når som helst i livet skal man kunne vælge at få plantet ens eget personlige træ, hvis man ikke gjorde det ved fødselen. Kirkegårde kunne fungerer i perfekt samarbejde med naturen, hvor man i stedet for den gravplads man kender idag, bliver begravet under et træ, f.eks. ved ens eget personlige træ. Man kunne også forestille sig at man fik plantet et træ ved sin død oven på sin gravplads. Træet kunne ud over dåbsgave, også fungerer som en konfirmationsgave, eller ved 18 års fra kommunen eller forældrenes side. Når man får træet, vil professionelle gartnere stå for at have groet træet fra agern og frø, til et lille træ, som man får udleveret, og derefter kan plante hvor som helst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar